Den Haan Rotterdam

Sinds de jaren 20 is Den Haan Rotterdam toonaangevend producent van navigatie en scheepsverlichting.
In de beginjaren waren dit nog koperen lantaarns die op olie werkten.
Door de jaren heen werd de olie vervangen door elektriciteit en de koperen behuizing veranderde via plastic naar LED verlichting met geanodiseerde aluminium behuizing.
Naast navigatieverlichting produceert DHR ook zoeklichten, signaalverlichting en luchthoorns die stuk voor stuk voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen om weer en wind te kunnen weerstaan.

Met een eigen R&D afdeling ontwikkelt en test DHR nieuwe producten, vanaf de tekentafel gaan de ontwerpen naar de gereedschapsmakers welke het ontwerp omzetten naar een prototype.
In de tussentijd worden alle delen die niet zelf geproduceerd worden zoals printplaten en lenzen besteld. Binnen enkele weken kunnen ze een volledig functionerende prototype gereed hebben. Daarna begint het testen om ervoor te zorgen dat het voldoet aan hun hoge kwaliteitseisen. Als ze tevreden zijn, wordt een productielijn opgezet en een nieuw product is geboren.

Al sinds het vroege bestaan van DHR is dit merk vermaard om zijn kwalitatief hoogwaardige producten. Nog altijd onderhouden ze deze standaard om te zorgen dat verlichting  en signalisatie apparatuur  probleemloos werkt.  Ze doen dit door het gebruik van alleen de aller beste materialen en de productie te laten plaatsvinden in hun fabriek in Nederland, zodat ze toezicht kunnen houden op het productie proces en ervoor kunnen zorgen dat de producten worden gemaakt in onberispelijke staat.

Of het nu een luchthoorn in de dichte en ijzige mist, een zoeklicht in de arctische omstandigheden of signalering lichten in het Suezkanaal, het moet gewoonweg werken. DHR  producten worden gemaakt om de veiligheid op zee te waarborgen in alle weersomstandigheden.