MG Energy Systems

MG Energy systems is producent van hoogwaardige lithium batterijen welke toegepast kunnen worden in marine, automotive en industriële toepassingen.

De historie van MG Energy Systems is net zo eenvoudig als krachtig.
Het begon allemaal toen de grondleggers van MG besloten om een zonne-boot te bouwen en deel te nemen aan de “Dutch Solar Challenge”, een wedstrijd voor, door zonne-energie aangedreven boten.

Ze ontdekten al snel dat batterijen de “kritieke component” van de boot waren.
Om een zo’n licht mogelijke batterij mee te nemen waren ze aangewezen op de lithium technologie, batterijen die een batterij management systeem, ofwel “BMS”, nodig hebben.
Er was simpelweg geen goed BMS beschikbaar, ook al is dit cruciaal voor het regelen van spanning, stroom en temperatuur van de lithium batterijen.

Ze besloten dit BMS zelf te ontwikkelen en bouwen en,… wonnen  de race.

“From boating to Business”
Omdat de techniek toegepast op hun zonne-boot ook goed te gebruiken is in vele andere markten waarbij duurzaamheid de verbindende factor is besloten ze in 2009 MG Energy Systems op te richten om hun innovatieve ideeën om te zetten in commerciële high-end producten.

Sindsdien is hun zonne-boot,  “Furia”  als eerste geëindigd in nagenoeg elk internationaal zonne-boot evenement, ongeacht of dit in kleine slootjes of open zee plaatsvond.

Alle innovaties welke ze in deze “proeftuin” hebben kunnen toepassen en verbeteren worden gebruikt om, met succes, een lijn van hoogwaardige oplossingen voor zonne-energieopslag te ontwikkelen.
Deze oplossingen vinden hun toepassingen op zee, industrie, off-grid / zonne-energie en automotive over de hele wereld.

Door samenwerking met onder andere Victron Energy zijn de batterijen van MG Energy Systems volledig te integreren met de producten van Victron.