Victron Energy

Met meer dan 40 jaar ervaring heeft Victron Energy een ongeëvenaarde reputatie in technische innovatie, betrouwbaarheid en kwaliteit. Victron Energy is wereldleider op het gebied van onafhankelijke elektrische energievoorziening. Onze producten zijn ontwikkeld voor de meest veeleisende situaties waar de scheepvaart, zowel recreatief als commercieel, mee te maken krijgt. Daarbij bieden we ook oplossingen voor vele andere industriële en commerciële toepassingen. Onze productlijn omvat sinus omvormers en omvormer/laders, acculaders, DC/DC omvormers, omschakelautomaten, Gel en AGM accu’s,  batterij monitors, zonnepanelen met laadregelaars, complete netwerkoplossingen en vele andere innovatieve oplossingen.
Neho Speciaal Techniek is ruim 40 jaar partner van Victron Energy en was in 1975 de eerste Victron distributeur.

Victron Energy over NEHO Speciaal Techniek:
Mijn eerste contact, als student/beginnend ondernemer, met de NEHO en de toenmalig directeur dateert uit 1975 of 1976.
Ik vond dat ik een mooie omvormer voor gebruik aan boord van binnenvaartschepen  ontwikkeld had (kleuren TV op de accu!), en “DE NEHO” was DE electro-groothandel voor de binnenvaart.
Ik neem aan dat ik bij de NEHO ben binnengestapt met een houten plankje en daarop een transformator en wat elektronica. En dat ik mijn omvormer met gestabiliseerde “quasi sinusvormige” uitgangsspanning heb mogen demonstreren. Bovendien had ik een prachtige lijst bij me, met een reeks (nog niet bestaande) omvormers en prijzen.
Omvormers waren nog niet erg betrouwbaar in die tijd, een bron van ellende eigenlijk, en bij NEHO moeten ze gedacht hebben: je weet maar nooit…
Dus NEHO heeft een bestelling geplaatst en ik ben samen met Tinus van Zeist, (nog steeds werkzaam bij Victron) gaan solderen en assembleren. Denderend goed waren de eerste Victron omvormers niet, maar blijkbaar niet slechter dan andere. Anders hadden ze bij de NEHO vast minder geduld gehad in dat eerste jaar.
Maar we leerden snel  en apparaten zoals op de foto (inmiddels ruim 40 jaar oud) zijn hier en daar nog steeds in gebruik.

En zo is de NEHO een grote klant van het kleine maar snel groeiende Victron geworden.
De binnenvaart is een harde leerschool geweest, en de NEHO een veeleisende leermeester.

Reinout Vader
(Directeur Victron Energy)