Camp en Surf Markermeer; een uniek off grid watersportstrand met kampeer en horecagelegenheid.

Camp &surf Markermeer is in 2021 begonnen met het opbouwen van een camperplaats, surfcenter, een horecagelegenheid en de benodigde off grid installaties ten behoeve van drinkwater-, elektra-, gas en rioolstelstel. Komend seizoen wordt er een start gemaakt met 55 camperplaatsen en een eerste versie van de surfschool, waar surfers surfmateriaal kunnen huren of lessen kunnen volgen. Tegelijkertijd zal er een strandkiosk geopend worden, waarna er verder gebouwd wordt aan het strandpaviljoen.

Initiatiefnemer Ingo Scholl verwacht een groot aantal bezoekers per dag, zeker in weekenden en vakanties. Ook kunnen er groepen terecht voor een bedrijfslunch en-uitje of presentatie, te combineren met watersportactiviteiten of een rondleiding langs de innovatieve zelfvoorzienende systemen. Afsluiten kan met eten en drinken in de gezellige horecagelegenheid, welke dankzij de samenwerking met NST volledig kan functioneren op een off grid draaiend energiesysteem.

De jarenlange ervaring en expertise met batterij-gebaseerde generatoren maakt NST de ideale partner voor de benodigde groene energieoplossing bij het Markermeer. Deze installatie draait volledig off-grid. Dit betekent dat er op de locatie geen netaansluiting aanwezig is en alle energie voorzien wordt op basis van zonne-energie. De zonne-energie wordt opgeslagen in een batterijset, waarbij de Victron omvormers deze DC-spanning omzetten in bruikbare 230V voor alle apparatuur op locatie.

Camp & Surf Markermeer is een prachtige plek in Lelystad, waar menig camperaar, watersporter en natuurliefhebber meer dan welkom is om te genieten van een prachtig, groen stukje Nederland.